About Me

My photo
I Love my Family.. I Love my Friends... I Love Cakes... I Love Chocolate... I Love fruit... I Love Travel... I Love Photography.... And last but not least I LOVE HIM before, Forever and after.... Mmuah... Mmuah...

Magic Word

“Semua benda yang hebat telah dicapai oleh orang yang berani untuk percaya bahawa sesuatu di dalam diri mereka adalah lebih hebat dari situasi. Kesusahan adalah peluang yang menyamar. Dalam kesusahan, terdapat peluang! Antara masalah pada semua orang adalah mereka menghabiskan terlalu banyak masa menangis di depan pintu yg tertutup rapat di depan muka mereka,sehingga mereka tidak melihat 9 lagi pintu yang terbuka untuk mereka. Hanya lakukan yang terbaik dan biarkan keputusannya di tangan Tuhan. Anda mungkin tidak dapat apa yang anda inginkan, tetapi anda akan selalu dapat apa yang anda berhak miliki. Jangan, jangan, jangan sekali-kali berputus asa"

-Lachman Melwani-

Tuesday, September 29, 2009

Pic - pic Aidilfitri part 1 (Happy family)

Salam Aidilfitri lagi....
Ok kali ni i cuba tidak berceloteh panjang2 ye....I tau msti ada yg bosan kan bca celoteh dan bebelan i tentang kisah hidup seorg minah kilang yg kononnya fun ni and kadang2 tu sedih gak......hahahhaha.....Kali ni i nk menjamu mata anda sekalian dgn pic2 menarik i dan famly time raya ari tu....k selamat menjamu mata.....


Ni pic famly i....Alhamdulillah tahun ni cukup semuanya....siap terlebih lg dlm pic ni...hehehehhe....ok lbh baik i knalkan setiap org dlm famly i ye....Bermula dgn abg yg mcm nk ensem dan segak berbaju melayu oren yg berdiri di belakang tu adalah abg sulong i yg dipanggil A.L.O.N.G...Dia ni baru jer thn lepas kahwin dgn akak yg pki bju oren kt depan tu....Then sebelah dia yg pki bju biru ke hijau pn xtaulah tu yg blh dikatakan ensem gaklah kan tu dlh adik i yg dipanggil acit...Dia ni dh nk tunang pas raya ni..hampeh btul lah adik i ni blh la plak dia bertunang dulu dr i...pastu msti kawin dlu dr i lah tu....pastu xagak2 3org sekali dia langkah...ni bkn langkah bendul jer ni....ni dh langkah pintu dh ni.....Then sebelah kanan Acit yg terang2 pkai bju hijau tu (kalu ni pn xtau nk bezakan hijau ngan biru xtaulah....mmg buta warna...)yg bt pose mcm pe tah tu ialah adik bongsu i yg dipanggi Ayie....dia ni lah yg selalu pau i xkira msa....Pastu yg disebelah Ayie tu dn lg sekali xtaulah yg dia pki bju ijau ke biru (lg sekali cik mimie keliru dgn warna ni)yg the only men in black in our famly tu ialah abg ke2 i iaitu angah i.....angah ni mmg lain dr yg lain....dia sorg je gelap sbb msa lahirkan dia tu tgh black out...ni mmg citer btul tau....kebetulan jer keluar tergelap lah plak...tapi xpe itam2 pn manis...yg dia ni single lg..so sape nk jd akak ipar i blhlah isi borg ngan i ye....dia ni suka bt lawak...klu ada dia mmg gamat suasana...cuma dia ni ada kedekut taik idung masin skit...... Ok then yg duduk sopan di hadapan angah yg comel lg cute dgn tudung fesyen ct nurhaliza tu nk kena citer ke????? xyahlah kan suma org dh tau kan pasal puteri mimieko ni kan....Pastu di sebelah puteri Mimieko tu lah bonda i....cantik x bonda i??? kwn i kata klu nk tgk muka seseorg pompuan msa dia tua tgklah muka mak dia...i ingat petua manalah kn dia amek...rupanya dr iklan tv ...hampeh!...i baru jer ingat nk puji bgusnya dia ada petua yg menarik mcm tu....rupanya tiru iklan tv....Bonda i ni simple jer....K di sebelah bonda i plak ialah nanny (nenek aka ibu kpd ayah) i.. i rsa nanny i ni lg bergaya mengalahkan mak i...nanny ni mmg suka bergaya...wpun usia dh lanjut tapi berjiwa muda.....Sebelah Nanny tu lah Ayahanda i yg sweet...Ok then yg pki bju serba pink tu lah kakak i yg i pgil ude...ude ni tgh berdebar ni sbb mgu depan bf dia yg dia xpernah jumpa nk blk M'sia nk jumpa dia kt Kuching....Blind date...klu diorg jdkan msti sweet kisah percintaan diorg...nntilah kta tgk dlu kesudahan mcm ne....klu happy ending bru i bongkarkan rahsia or bergosip2 kt dlm blog ni....hahahhahaha......Pastu di sebelah uda tu adik pompuan i yg bongsu, Ijah...ala2 model gitu kan... dh ah malas nk puji dia ni...Then sebelah Ijah plak yg berbaju serba oren tu lah akak ipar i yg i pgil kak Long...Then budk lelaki yg gembing duk sebelah kak long tu ank sepupu i....sibuk jer kan dia...Tu dia nangis tu sbb kena marah ngan ayah dia sbb menyibuk kt photo famly kitorg...Alamak td kata nk menjamu mata...ni dh terlebih berceloteh ni.... bukan pe big famly mcm i ni klu nk citer smpi sok pn x habis....hehehehehe....k lah pas ni i diam lah ye.....







1 comment:

  1. cik mimi lamenye xupdate blog, bz ke skang mimi

    ReplyDelete