About Me

My photo
I Love my Family.. I Love my Friends... I Love Cakes... I Love Chocolate... I Love fruit... I Love Travel... I Love Photography.... And last but not least I LOVE HIM before, Forever and after.... Mmuah... Mmuah...

Magic Word

“Semua benda yang hebat telah dicapai oleh orang yang berani untuk percaya bahawa sesuatu di dalam diri mereka adalah lebih hebat dari situasi. Kesusahan adalah peluang yang menyamar. Dalam kesusahan, terdapat peluang! Antara masalah pada semua orang adalah mereka menghabiskan terlalu banyak masa menangis di depan pintu yg tertutup rapat di depan muka mereka,sehingga mereka tidak melihat 9 lagi pintu yang terbuka untuk mereka. Hanya lakukan yang terbaik dan biarkan keputusannya di tangan Tuhan. Anda mungkin tidak dapat apa yang anda inginkan, tetapi anda akan selalu dapat apa yang anda berhak miliki. Jangan, jangan, jangan sekali-kali berputus asa"

-Lachman Melwani-

Friday, October 1, 2010

Kepo2 bersama Mimie Joyah

Yuhuuu!!! Kat sini cik mimie nk kepo2 kejap...Bukan kepo2 pasal apa pun...Ini lah pasal perkhabaran gembira yg sy dengar tentang org sekeliling sy ni… Bukan ngumpat2 ye.... No...No... Astaghfirullah.... Dosa tau...

Firstnya Adik lelaki sy akan mengakhiri zaman bujangnya pada 2 October ni..EH hari ni lah yek..Jap je dh nk kwin adik aku tu. … Majlis menyambut menantu akan diadakan sekali dgn majlis kenduri doa Selamat sempena keberangakatan Ayahanda dan Bonda ke Mekah next week…. Itu pun perkhabaran gembira juga kan … Then seseorang yang rapat dgn sy telah pun temui teman hidup dan akan bernikah after my parents balik dr Haji...Sape dia xblh diberitahu lg kerana perkhabaran yang gembira ini masih dalam process perancangan lg dan masih menuggu kelulusan… Kisah cintanya yg begitu tragis dan penuh dgn air mata… Hope dia akan bahagia dgn pilihan hatinya….Selain itu ada seorang rakan baik sy msa di sekolah dlu juga tlh bertemu dgn cinta hatinya… Cintanya yg dahulu telah dikhianati setelah lama bersulam kasih… Dan skang hidup dia dah kembali ceria dan berbunga riang setelah bertemu dgn cinta hati yg baru…. Yang kelakar tu cinta hatinya skang ni dlh classmate kami juga…. pi mai pi mai tang tu juga….. Im so happy for them…Lagi plak seorang sepupu sy yg rapat dgn sy juga tlh mengakhiri zaman bujangnya pd 26 Oktober ni dan majlis resepsi dia sma dgn majlis resepi belah ppuan adik sy… Terpaksa lah kami susun jadual dan terkejar2 utk manghadirkan diri di majlis bersejarah org yg penting dlm hidup sy ni…. Lg plak kakaknya baru shj menikah sebelum puasa yg lepas juga akan bersanding bersama… Mesti meriah… Hope majlis tu berjalan dgn lancar… I can’t wait to attend their wedding…

Then berita terbaru BF sy telah pun terbuka hatinya utk berteman dan menjumpai cinta hatinya… (Aik BF ko ada ppuan lain pun kira berita gembira ke???) Oooopsss maksud sy di sini BF tu kawan lelaki sy… Walaupun sy belum mendengar pengakuan dari dia tapi dia telah pun menukar status di FB kepada in relationship…Tapi sy tau dia akan bgtau sy nnti sbb dia dh janji…Alhamdulillah setelah beberapa kali dikecewakan akhirnya dia menjumpai gadis yg blh membuka hatinya walaupun sy sendiri tdk berjaya membuka hatinya… Oooppssss Ayat kontroversi ni….hehehehehe…..Lagi plak ada lg rakan2 rapat sy yg nak tunang and nak kawin…. Tahniah buat mereka semua… Saya???? Biarlah rahsia…. Ceh wah…..hehhe jgn marah….Insyaallah akan menyusul kemudian…. Setakat ni masih di peringkat berangan-angan dgn si dia….Aku dan Dia yang suka berangan…Memang layan….. hihihihi…. (Hati pun berbunga riang…~wink.~wink~)

Walaupepun kesimpulan yg Cik Mimie Joyah nk sampaikan di sini mengenai kisah2 org di sekeliling cik mimie di mana dahulu mereka pernah dikecewakan dah pun bertemu kebahagiaan masing.... Termasuklah cik Mimie... Alhamdulillah jika dlu kami menangis dan bersedih2 bersama2 dan skang kami boleh berkongsi kebahagiaan masing2 dgn gelak ketawa.... Thank you for Allah for what happen....Semoga kebahagiaan akan kekal selamanya... Amin....


Gambar: Mimah (sepupuku) dan suami di hari pernikahan... "Kebahagian seorang wanita apabila seorang lelaki yang baik dan bertanggungjawab menunaikan janjinya di hari pernikahan (termeterai segala janji)....."

2 comments:

  1. seronoknye....sapa la tu ye yg nak nikah tu...???suspen..

    ReplyDelete